Beléptető rendszerek és munkaidő nyilvántartás

A biztonságtechnika többféle megoldást kínál a védett területekre való bejutás ellenőrzésére, szabályozására és korlátozására. Az egyik ilyen a kártyás beléptető rendszer, amit már számos nagyvállalat alkalmaz.

Az ilyen típusú rendszerek lényege, hogy egy vagy több átkelési pontnál azaz ajtóknál, forgó villás kapuknál felszerelt berendezések csak azok számára nyitják ki az adott átjárót, akik belépésre jogosító kártyával rendelkeznek. Mivel minden kártya egy meghatározott személyhez tartozik, a beléptető rendszerekkel akár az is megállapítható, melyik dolgozó éppen hol tartózkodik, vagy egy adott munkanapon hol járt a vállalathoz tartozó irodák, épületek között.

A beléptető rendszer ugyanakkor nem csak a biztonság növelésére vagy az ellenőrzésre használható. A kártyaolvasók a be- és kilépések időpontját is rögzítik, ami a munkaidő-nyilvántartáshoz is felhasználható. A beléptetés történhet kóddal, ujjlenyomattal, proxi kártyával mely lehet kártya alakú, de lehet kulcscsomón hordozható kivitel is.

Riasztórendszerek
Kamerarendszerek

Ajánlatkérés